Lappdebatt

I går skulle SD’s valsedlar delas ut, man uppmanades, via sms eller på facebook, av sina (vänster)vänner att sätta upp en vänlig lapp till brevbäraren och säga NEJ TACK. Inget SD ska in genom min brevlåda.

Så jag satte upp en lapp (med en katt på) som sa Nej Tack till SD, eller liknande. Minns inte, den ligger i köket, pallar inte hämta. Kontentan är den samma. Jag fick inget från SD. Nähäpp. Tur! Pew! Annars kanske jag hade blivit inspirerad av deras text och röstat på dom! Eller så hade jag läst det och sympatiserat lite grann, kanske röstat nästa gång. Nä, så är det ju inte.

Nu fick istället brevbäraren Sanna (fingerat namn) bära tillbaka valsedeln till posten, eller slängde hon den i närmsta papperskorg? Får SD veta hur många som inte blev utdelade? Hur många satte upp lappar egentligen?

Jag tror inte det är speciellt många som vill ha SD skit, varken röda, gröna eller blåa. Men de som uppmanade mig och de jag vet mina vänner fick uppmaningar från är alla vänster och skickades säkert mest till folk som är vänster (eller?). Och skulle någon högervriden smygrasse få ett sms om lapp på dörren så sätter den knappast upp det, den vill ju läsa vad SD har att säga, ”Vi lever ju ändå i en demokrati, och har inte invandrarna fått för mycket utrymme på senaste?”

Helt utan vetenskapligt underlag tror jag att av de som satte upp lutar flest åt vänster snarare än höger.

Vad jag någonstans vill komma till är att jag inte tror SD ens i sin yraste glädje kan tro att någon som är vänster vill rösta på dom. De räknar inte med våra röster, så vad bryr de sig om att vi inte vill ha deras valsedlar,  de vet att vi ändå inte kommer att använda dom. De vet att i många hushåll åker dom direkt i soporna (pappersinsamlingen!). Eller, om de nu får tillbaka de valsedlar som inte delats ut, är det meningen att de ska tänka ”ååh shit, ingen vill ha våra valsedlar. bububububub”. För det tror jag VERKLIGEN inte de tänker. De tänker att det är vänsterpacket som tror de kan skapa opinion genom att sätta små lappar på dörren.

Små vänliga lappar där det står Nej Tack.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s