Matlust

Hej och välkommen till matbloggen, skapad för att inspirera till att äta lagad mat. Gärna på en mer avancerad nivå är att koka havregran med vatten.

När jag hade handlat i torsdags önskade jag lite att någon veckotidning skulle stoppa mig för ett Vad har du i väskan?-reportage. Kanske mest är bloggare som gör det nu för tiden och det är jag lite för cool för, men nu måste jag ju visa eftersom jag låtsas att det var någon annan som frågade. Hade man intervjuat mig ang. innehållet i min handväska hade man fått se detta:

image

En kalender, piller, läppkräm, plånbok, choklad, 50g te med lakrits- och hallonsmak, grönsaksbuljong OCH en palsternacka. Hoho så tokigt att ha det i sin handväska.

Vad skulle jag med det till? Jo, för i en annan liten påse hade jag också rotselleri och lök. Hemma i kylen fanns kål, rödbetor, potatis och morötter. För det är det som är ingredienserna i en rödbetssoppa, borsjtj. Vitlök ska också vara med men det ligger inte i kylen. Sen så googlade jag fram ett recept som lät gott och enkelt, hacka allt, fräs i en stor gryta, häll på 1,5 liter vatten och två buljongtärningar, koka tills det känns klart.  Hade jag gjort om det hade jag nog rivit rödbetorna istället när de inte är nya, för de tog mycket längre tid att koka än resten. Sen äter man det lämpligen i en djup tallrik sittandes vid ett bord utan vit duk.

image

Det blev ganska mycket mat så nu åt jag det precis till lunch, därför som jag tyckte det passade att blogga om det nu.

Varsågoda, tack så mycket.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s