Medelhavspasta

Ber tusen gånger om ursäkt för detta undermåliga (mat)bloggande. Men utan Internet på både telefon och dator tryter inspirationen. Men efter starka påtryckningar från er läsare ska jag skriva ett inlägg som kommer laddas upp snarast möjligt.

Vi har ätit middag fyra gånger. I torsdags åt vi Ullas pasta(gratäng) fast utan gratängbiten. Alltså hoppade vi över att ha det i en form och gratineta med mozarella. Så nu kan jag kalla det Ellys medelhavsinspirerade pasta. Vegetariskt, gott, nyttigt osv.

Detta behöver man, på ett ungefär:
Pasta, squash, champinjoner, körsbärstomater, vitlök, färdig (eller såklart hemmagjord) tomatsås, halloumi och baby spenat.
Man kan om man vill antagligen byta ut grönsakerna mot annat man tycker passar.

Sen ska man koka pastan i lagom tid så den är klar tills man stekt allt. Sen ska squashen och svampen stekas, gärna med vitlöken, salt och peppar. Stek på tomaten snabbt så den blir lite varm, stek hallioumin sist så den är nystekt innan allt blandas. Blanda pastan med tomatsåsen och se till att det blir varmt, häll ner grönsakerna, också några nävar spenat och osten. Klart att servera.

Mitt tips efter några provlagningar är att inte ha för mycket pasta för då räcker liksom inte såsen eller grönsakerna till och det blir inte gott.

Trevligt är det också om man köper ekologiska grönsaker, är de inte jordiga så behöver man faktiskt inte skölja dom. Bara en sån sak!

image

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s